“Verbouw” Gereformeerd Kerk Visvliet.

Terwijl in diverse dorpen om ons heen de kerken gaan fuseren, hierdoor in de kleinere dorpen om ons heen verdwijnt, gaat de gereformeerde kerk in ons dorp verbouwen. Nu is het niet een heel ingrijpende verbouwing.

De binnenmuur geeft problemen door het loslaten van de stuclaag. Het gebouw is best wel op leeftijd. Zie ook het ontstaan van de gereformeerde kerk.

De commissie beheer hebben deze taak op zich genomen. Zo werd er via de maandbrief een oproep gedaan voor vrijwilligers om te helpen. Zo werd er maandag gestart zodat op zondag de kerk weer als kerk gebruikt zou kunnen worden. De muur is kaal gemaakt, als er dan eenmaal wordt begonnen kom je al meer tegen en worden de wensen groter.
Zo werd ook het elektrisch schakelmateriaal van opbouw naar inbouw gebracht. En werd de bekabeling van de geluidsinstalatie gefatsoeneerd. Een regelwerk is op de muur gezet en konden er gipsplaten op worden bevestigd.
Een viertal vrijwilligers hebben de klus binnen een week geklaard. Natuurlijk is het niet zo dat alles gereed is. Zo moet de wand nog in de juiste kleuren worden geschilderd en zal komende week het plafon worden gereinigd. Dit reinigen zal niet door vrijwilligers worden gedaan maar door schoonmaak bedrijf Stam uit Munekezijl.

Geef een reactie

Please follow and like us: