Nacht van de nacht in Visvliet.

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties. Op deze avond en nacht doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. De provinciale Milieufederaties zetten bekende politici artiesten in om zo veel mogelijk mensen te bereiken met de actie.

Verhalentocht door nachtelijk Visvliet tijdens de Nacht van de Nacht

 Zaterdagavond 28 oktober aanstaande organiseren gemeente Zuidhorn gezamenlijk met Plaatselijk Belang Visvliet de Nacht van de Nacht in Visvliet. De avond wordt begonnen met een lezing van Titian Oterdoom van het programma Rijke Waddenzee over de nut en noodzaak van duisternis voor natuur en mens, en wat wij daar zelf aan kunnen doen. Aansluitend vindt er een verhalenwandeling door Visvliet plaats georganiseerd door het verhalenvertellerscollectief Kom op Verhoal. De avond start in de Hervormde Kerk aan de Heirweg 16 in Visvliet, en eindigt in dorpshuis het Bartolushûs.

Nederland bij nacht vanuit ISS André Kuiper.

Jaarlijks evenement

De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. Het initiatief van Natuur- en Milieufederaties wordt jaarlijks gevolgd door gemeenten, bedrijven en andere organisaties. Gemeente Zuidhorn doet elk jaar mee.

 Opgave

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het emailadres nachtvandenacht@zuidhorn.nl of telefoonnummer (0594) 50 88 88. Opgeven kan tot en met 26 oktober.

 Parkeren

De ontvangst is in de Hervormde kerk , Heirweg 16 in Visvliet. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. De kerk is vanaf 19.45 uur geopend. Parkeren is mogelijk tegenover ’t Koetshuis in Visvliet en bij de haven.

Geschiedenis van de nacht van de nacht.
De eerste twee edities vonden op kleine schaal plaats, steeds op de laatste zaterdag in oktober, dus in dezelfde nacht waarop de zomertijd eindigt, zodat de nacht extra lang duurt. Zo doofden in 2006 48 gemeenten de verlichting. In 2007 kreeg het initiatief meer bekendheid en aandacht van de media en was het aantal deelnemende gemeenten gestegen tot 105. Tevens werden de lichten gedoofd bij de Tweede Kamer en tientallen bedrijven en instanties. In 2015 werd de “Nacht van de Nacht” voor de elfde keer gehouden en was groter dan ooit met 350 ‘duistere’ evenementen en 40.000 bezoekers. In totaal doofden 155 bedrijven en gemeenten hun licht van gebouwen en reclameverlichting.

Geef een reactie

Please follow and like us: