Ziggo problemen

Donderdag 28 september zaten veel Ziggo klanten in ons dorp zonder signaal. Er bleek een grote storing in omgeving Grijpskerk te zijn waar bij een aannemer een buis met twee glasvezel kabels heeft stuk getrokken. Doordat de buis onder het water doorloopt was het een complexe klus om de kabels weer aan elkaar te zetten meldt Ziggo-woordvoerder Hans den Heijer.

Door deze storing was voor Ziggo klanten bij ons in dorp alles uit gevallen, internet, televisie, radio en telefoon. Ziggo moest geregeld hun melding van de verwachting dat het klaar was bij stellen. Zou het eerst rond half drie zijn, later drie uur, weer later negen uur. Rond half één ‘s nachts was de storing daad werkelijk opgelost. De Ziggo klanten moesten zich op deze donderdag (avond) een andere manier vermaken. Wie weet, wat voor gevolgen dit nog zal hebben.

Het goede nieuws is dat alles weer naar behoren functioneert.

Tip voor Ziggo klanten die last hebben gehad van de storing gisteren. Als je naar de klantenservice belt (vanuit de huistelefoon 1200 vanaf een andere telefoon 0900-1884) en er om vraagt krijgt je een vergoeding afhankelijk van je abonnement.

We kregen een tip van Albert Jan Bosboom. Mocht je toch nog last hebben van problemen met je televisiesignaal, kan je dit controleren door de signaalsterkte en kwaliteit te controleren. Dit kun je bij de meeste apparaten als volgt doen: naar het menu, instellingen, systeem, signaaldetectie dan krijg je de volgende afbeelding. De statusbalken van genoemde afbeelding geven een sterkte van 58% en een signaalkwaliteit van 100%. In dit geval is het signaal ruim voldoende en de kwaliteit uitmuntend. Het beeld zal dan ook uitstekend moeten zijn. Dit kan je op elke ontvanger meten en voor elke zender apart. Het kan best zijn dat het bij de ene zender beter is als bij de andere. Voor meer info zie: www/coaxkabelwinkel.nl/digitale-televisie-storingen/zwak-signaal/

Bronnen: RTV noord, Facebook, coaxkabelwinkel.

Geef een reactie

Please follow and like us: