Koningsdag 2017

De Oranjevereniging moest er weer tegenaan. Koningsdag was in aantocht. Ja wat moet je bedenken. Normaal is de avond voor koningsdag (in het verleden de avond voor Koninginnedag) de toneelavond. Helaas was een van de toneelspelers van de toneelvereniging op deze avond verhindert. Vandaar dat de toneelavond niet door de Oranjevereniging werd verzorgd, maar door het Bartoleshûs. (een verslag hiervan uiteraard op deze site). Er moest wat anders worden verzonnen, maar om een week na de toneelavond weer een feestavond te organiseren leek de Oranjevereniging niet het beste plan. Zeker daar ze net de Playbackshow hadden georganiseerd. Er is toen besloten om op koningsdag weer met oranjebitter en roomsoesjes huis aan huis te gaan.  Iedereen kan daarna dan gewoon hun eigen gang gaan, want ja, we mogen toch graag even naar een vrijmarkt gaan.

Dus moesten de bestuursleden op hun vrije dag vroeg uit de veren om een rondje door het dorp te maken. Om acht uur verzamelen bij Nicole om daar samen met vrijwilligers even een briefing en uiteraard koffie mét soesjes te krijgen. Nicole ging samen met Sieta naar de leden buiten het dorp, de rest ging met de kar een ronde door het dorp, want gezelligheid maak je met muziek, dus moest er muziek op de kar. Twee aan twee huis aan huis om oranjebitter (voor de kinderen ranja) en soesjes uit te delen. Over vrijwilligers niet te klagen!  Nadat het hele dorp was voorzien van een koningshuis-versnapering was het feest ook voor de Oranjevereniging ten einde. Rest er niets meer dan de vrijwilligers te bedanken, dit dan ook langs deze weg.

Jaap, Albert Jan, Henriette, Sieta, Stien, Grietje, Marten, Merijn en onze chauffeur Joost bedankt namens de Oranjevereniging.

Geef een reactie

Please follow and like us: