playbackshow 2017

Afgelopen vrijdag 24 maart was het dan zover, na 2,5 jaar weg te zijn geweest organiseerde de Oranje vereniging weer de “ouderwetse”  playbackshow.

Omdat zo’n avond heel veel voorbereidingen kost was er een ultimatum gesteld dat er minstens 15 acts aangemeld moesten zijn voor 1 maart. Dat hebben we met zijn allen overtroffen tot 18 acts.

Om acht uur werd de aftrap gedaan door Henk Bakker wethouder van cultuur van de gemeente Zuidhorn. Die de opening mocht verrichten beginnend met het playbacken van het nummer Oerend hard van Normaal. Na een woord van dank voor de Oranjevereniging en een dankwoord allen die meegewerkt hebben. Werd door Henk ook de jury voorgesteld. Dit waren Peter van Dekken (zanger), Richard Lamberts (streekkrant), Dorrie Hiboezen en Cyntha Bouma (gymver. Kollum, deze vereniging gebruikt al een aantal jaren de showbizz trap voor hun eigen show).

Als laatste werden de presentatoren door Henk Bakker aangekondigd, dit waren vader en zoon: Theun en Ronald de Wit.

De jeugd had de aftrap, er waren bij de kinderen 6 acts, De spits werd afgebeten door Nynke Bosscha die het nummer vertolkte “waarom moet ik gaan” van Kinderen voor kinderen. Een gevarieerd program van kinderen voor kinderen tot Ariane Grande en van de Frozen prinsessen tot Double Trouble kwamen voorbij.Bij de kinderen kwamen de twee Frozen prinsessen als winnaar uit de bus . Renske Bosscha en Mirthe Pathuis met het nummer laat het los laat het gaan. Zoals de jury het verwoorde “mooier dan het orgineel”. Voor de prijswinnaar was er een snoeptaart voor alle jonge deelnemers was er een bakje met inhoud met daarop de tekst “bedankt voor jullie deelname”.

Na de pauze waren de volwassenen aan de beurt. Hier werd de spits afgebeten door Kabouter Plop met “de Kabouterdans” vertolkt door Wilco Mulder, Yvonne Veenstra, Evelien en Pieter Verboom.  Voor de pauze waren er 6 acts en na een korte pauze waren nog een 7 tal acts. Een geweldig gevarieerd program, zo was er wel voor elk wat wils. Grease, DJ Ötzi, Kinderen voor kinderen, Kenny Roger en Dolly parton, de Toppers, de Grapjurken. We kunnen rustig zeggen dat een

Welmoed Sikkema en Dorothé Boog

ieder zijn best had gedaan, toch willen we er een paar uitlichten, de  the Weather Girls, Welmoed Sikkema en Dorothé Boog, hadden waren al vroeg bezig om zich voor hun act klaar te maken, want de dames wilden ook de kleur hebben van hun idolen. Dus ze moesten helemaal bruin worden geschminkt.
K3 (Janny Hilberts, Ursula Appolt en Sieta de Wit) deden het helemaal op hun manier met Oma’s aan de top. Het waren de oma’s aan de top. Zo zouden we elk nummer wel kunnen benoemen. Maar meemaken is dan toch het mooiste, voor degene die het gemist heeft, of toch nog een terugblik wil, gelukkig hebben we de foto’s nog.

1e prijs winnaars

Natuurlijk was er ook bij de volwassenen een winnaar, dit waren “de Grapjurken” met een eigen in elkaar gezette rock medley, een terechte winnaar. Geweldig gedaan door de heren Marcel Kempenaar, Joachim Boog, Diederik Stiksma en Kars bosboom. Deze heren mochten hun nummer nog een keer vertolken, en ook deze keer was het overweldigend.
Ondanks dat er voor de tweede en derde plaats geen prijzen waren werden ze toch door de jury even benoemd. 2e zijn gewerden de Weather Girls met het nummer “it’s raning men”

Kim Visscher en Emma Radema

vertolkt door Welmoed Sikkema en Dorothé Boog. De 3e plaats was voor Grease met het nummer “you’re the one that i want“ vertolkt door Kim Visscher en Emma Radema.

Na dat de jury is bedankt was er voor alle deelnemers en helpers een bedankje in de vorm van een pen met de tekst “Ter herinnering aan de playbackshow 2017 Oranjevereniging Visvliet”.

Na de prijsuitreiking kon een ieder nog even met de voetjes van de vloer. Dit tot in de kleine uurtjes. Ook is Peter van Dekken zover gekregen om toch nog even de microfoon ter hand te nemen en een tweetal nummers te zingen.

We kunnen het niet anders zeggen, we kunnen terug zien op een zeer geslaagde avond.

Helaas zijn sommige foto´s wat donker, we hebben een aantal bewerkt, mocht je een betere foto van de serie willen, doe ons een mailtje,
Naar de foto´s

 

Geef een reactie

Please follow and like us: