Een druk bezochte Sinterkerstmarkt

Zaterdag was in het Bartoleshûs voor de eerste keer een sinterkerstmarkt,
Wel is er tweemaal een kerstmarkt georganiseerd.
De organisatie van de sinterkerstmarkt was in handen van de Oranjevereniging.
Er was een oproep gedaan via deze website, Facebook en marktplaats voor stand houders. Een standplaats was kosteloos, er werd dan ook volop gereageerd. Het dsc03810 dsc03808 dsc03807 dsc03797Bartoleshûs was dan ook hellemaal vol met kraampjes. Zo rond twee uur kwamen de eerste standhouders binnen, rond half vier waren alle 23 kramen bezet. Voor elk wat Wills. Het was zo opgezet dat er geen standhouder stond met dezelfde producten. Nu is dat bij een sinterkerstmarkt haast niet te voorkomen, toch kan de organisatie terug zien op een geslaagde markt met een leuke variatie aan producten. Uiteraard waren er ook Visvlieters die hun producten aan de man- vrouw probeerden te brengen. Van Honing tot beschilderd aardewerk.dsc03811

Ook had de Oranjevereniging buiten een aantal eet standjes neer gezet zo dat ook de inwendige mens daar kon worden verzorgd met sinterkerst lekkernijen. Zo was er warme chocolade melk met toevoeging ( slagroom en/ of baileys), Snert met roggebrood en spek, Poffertjes en als laatste echte duits broodje braadworst met ui en zuurkool. dsc03825Wim onze bakker die hiervoor speciaal uit Utrecht kwam had het er erg druk mee, was dan ook rond zeven uur uitverkocht, toen overgegaan op hamburgers. dsc03823Ook die vonden gretig aftrek. Wat bakkers aangaat waren ze fanatiek, zo hadden we Sieta achter de poffertjes kraam, ook die wist de poffertjes aan de man te brengen, wist ook van geen ophouden.
20161119_152818Als extra had de Oranjevereniging sinterkerstpieten opgetrommeld die de bezoekers verblijden met kerstkransjes en andere lekkernij.

Om acht uur werd met vereende krachten opgeruimd, want het duo smildigergroet klaar stond om hun muziek ten gehore te brengen. dsc03835Deze waren uitgenodigd door de ver. Bartoleshûs, om de avond nog even feestelijk te besluiten. Een goede samenwerking, zo kunnen we terug kijken op een geslaagde dag. Zeker voor herhaling vatbaar.
Naar de foto’s

Geef een reactie

Please follow and like us: