Droomtocht tot nu toe

We zijn in volle gang. U zult wel denken, nou ik zie nog niets, hoor nog niets, en het is al wel driekwart jaar geleden dat ze hun droomrolletjes hebben verkocht. Nou achter de schermen wordt hard gewerkt. De plannen staan zo goed mogelijk op papier. Nu op naar de subsidie aanvraag. Want ja plannen maken, is geen probleem maar ze waar maken, dat geeft toch nog een hoop werk.

Voordat er subsidie aangevraagd kan worden moeten er toch een aantal dingen geregeld zijn. Zo moet je als aanvrager een bankrekening hebben. En ja voor dat je een bankrekening kunt open moet je ook een vereniging of stichting zijn. Dus werk aan de winkel. We zijn ondertussen een stichting, en wel stichting Eise Eisinga Visvliet. Ook hebben we een bankrekening geopend, nu op naar het grote geld. We hebben een begroting opgesteld en hebben nogal wat geld nodig.

Wat zijn de plannen. Op de groene hoek (Eise Eisingastraat/ Oudedijk) een koepeltje (zie foto) met div. bijzonderheden. Op de Omloop een tweetal  betonnen 11390330_497314117085231_9062470634819440605_nbankjes belegd met mozaïek, dit mozaïek zal door Visvlieters worden gelegd. Haringhuizen daar zal iets op de “rotonde” komen maar wat het zal worden wordt nog aan gewerkt.  Ook zal in deze buurten de zon op een driepoot worden geplaatst, dit zal de zon uitbeelden voor het zonnestelsel wat ook door het dorp wordt
geplaatst. Zo zullen dus op meerdere plaatsen in het dorp en waarschijnlijk ook buiten het dorp div. palen komen te staan met een bol er op wat een planeet moet uitbeelden. Deze staan dan in afstandsverhouding tot de zon. Dus wordt de zon 1,5 m doorsnee, zal de aarde op 225 meter van de zon moeten worden geplaatst zo zal Jupiter 1170 meter van de zon worden geplaatst. Dus alle planeten die worden geplaatst zullen in verhouding staan.

Dan hebben we nog een stuk ruwe berm naast de Heirweg (tussen Boonstra en de Friese brug) hier willen we achter d11960037_530895670393742_7522544649370009635_n11202097_503284646488178_7729481403314140270_ne heg langs een dertigtal stapstenen (foto rechts) hebben, met allen een eigen tekst. Dan is ook de Stationsweg bezig geweest met een ontwerp (foto links), dit zijn een zevental buizen die allen een eigen afbeelding dragen uit ons zonnestelsel. Als klap op de vuurpijl willen we bij de Friese brug ook nog een uitkijktoren plaatsen, ook hier wordt nog druk over gebrainstormd.. Zo u ziet achter de schermen zitten we niet stil. De plannen zijn zover uitgewerkt dat we een kosten indicatie hebben, dus wordt er nu hard gewerkt aan de subsidie aanvraag. Dit zal een soort boekwerkje worden waar de plannen in de ruimste zin van het woord in staan. Medio oktober zullen deze aanvragen de deur uit gaan. Verder zullen er dan nog vergunningen moeten worden aangevraagd Ook dit zal nog de nodige tijd kosten. Verder willen we binnenkort de website lanceren. Onze vorderingen zijn nu al te volgen op de facebookpagina Eise Eisinga Visvliet.

Wij hopen, als alles een beetje mee zit, het voorjaar van 2016 te beginnen met de werkzaamheden.

 

Namens de Eise Esinga droomtocht Visvliet.

Geef een reactie

Please follow and like us:
error