Etalage in de Muziek

Het thema in de etalage van de oudheidkamer staat in het teken van de muziek, zo als het bordje voor in de etalage al aangeeft, dit omdat de spelweek ook het thema muziek gebruikt. Het is geen verzameling van een inwoner van ons dorp maar een door de oudheidkamer zelf ingerichte etalage.

Door alle drukt is het er niet van gekomen om hier eerder melding van te maken.  Toch willen we het niet ongezien voorbij laten gaan. De redactie zat zich af te vragen, wat heeft de oudheidkamer nu met muziek, en waar toveren ze de oude instrumenten vandaan. We hadden het kunnen weten, we hebben hier in Visvliet jaren zelf een muziek vereniging gehad “Blaast de Bazuin” hierover valt veel terug te vinden in de oudheidkamer.

De kleine trom en een tuba komen van de muziekvereniging. Dus ja de  oudheidkamer heeft veel met muziek. Bovenstaande foto’s komen van de oudheidkamer/ archief.

Niet alle instrumenten in de etalage komen van de oudheidkamer. Zoals je waarschijnlijk weet wordt de etalage vaak ingericht door Nittert en Johanna Marinus. Omdat ze het graag in dit thema wilden hebben werd van huis het een en ander meegenomen. Dochter Henriët geeft les op een basisschool, en geeft daar ook muziek. Dus werd ook Henriët gevraagd om wat muziek instrumenten aan te leveren, o.a. een blokfluit, kleppers, fluit, enz.
In het midden staat een : ANKLUNG (foto links)  uit Indonesië. Het is gemaakt van bamboe en je moet het heen en weer bewegen om  een toon te laten horen. Zo hebben we weer een etalage vol met bijzondere muziek instrumenten.

Voor wat betreft onze oude muziekvereniging “Blaast de Bazuin”, komen we als site zeker nog een keer op terug.

Geef een reactie

Please follow and like us: