Meer dorpsgenoten naar Lesbos.

Anita Wiersma en haar gezin zijn geregeld op Lesbos te vinden, ook vrienden waaronder Ton Meijerink en Kris But, zijn er al geweest om in het vluchtelingenkamp Kara Tepe te helpen.

Ton, Kris en nu ook Nynke Gardenier uit Visvliet hebben zich aangemeld om van 18-24 juni as. te helpen op KaraTepe voor de organisatie Because We Carry (BWC)

Dit kamp, waar voornamelijk gezinnen verblijven die uit Syrië, Afghanistan of Irak gevlucht zijn, is opgezet door 3 Nederlandse vrouwen in 2015.
Hier bivakkeren op dit moment circa 1000 vluchtelingen, de meeste zonder vooruitzichten. Voor BWC is er een wekelijks wisselend vrijwilligersteam  dat  deze inwoners iedere dag

voorziet van een, lokaal ingekocht, ontbijt. Daarnaast proberen de vrijwilligers van het team met hun aanwezigheid het hopeloze en trieste bestaan van deze veelal getraumatiseerde mensen iets te verlichten.

.

Ton, Kris en Nynke gaan mee in team 88. Het team bestaat uit 6 vrijwilligers, in hun team zitten ook nog 2 dames uit New York en 1 uit Austalie.

Het is de bedoeling dat elk vrijwilligersteam het budget wat nodig is zelf inbrengt!
Kosten voor 1 ontbijt voor 1 persoon per dag  is €1,-.
(even voor de rekenaars onder ons 1000 ontbijtjes  x 7 dagen = €7000,00)

Zou jij 1 of meerdere ontbijtjes willen sponsoren? Dat kan door een bedrag over te maken op het rekeningnummer. van A.J.H. Meijerink:
NL42 TRIO 0391 1535 28 graag hierbij vermelden: team 88

A.s. Zaterdag 20 mei is er schuurverkoop bij ons in het dorp. Hier zullen Ton, Kris en Nynke ook aanwezig zijn om spullen te verkopen. De totale opbrengst van hun stand zal ten goede komen aan dit doel. De stand zal in het centrum van het dorp te vinden zijn naast de voormalige winkel (heirweg 37). Ton, Kris en Nynke zullen u daar onder het genot van een hapje en een drankje graag nog het een en ander toelichten.

BWC is een stichting zonder politieke banden ( www.becausewecarry.org )

‘Wees zelf de verandering die je wilt zien in de wereld’
(Ghandi)  is wat zij uit willen dragen

met als slogan Don’t talk; Act!

Geef een reactie

Please follow and like us: